Timmer som används till timmerhus

Våra tjänster

Vi erbjuder ett flertal tjänster inom byggnadsvård och hantverk.
Läs mer om våra tjänster nedan.

Hantverkstjänster med byggnadsvård i fokus

Vi erbjuder ett flertal olika tjänster som alla har med timmerhus, gamla trähus och antikvariska byggnationer att göra. Att arbeta med timmer och gamla trähus skiljer sig från dagens moderna hantverk. Vi arbetar utifrån traditionella metoder och är alltid noggranna med att efterlikna äldre byggnaders originalskick. För att våra projekt ska stå stadiga i många år framöver är hantverk och byggnadsvård alltid i fokus. Vi bygger robusta timmerhus likväl som unika specialsnickerier, alltid med hög kvalitet efter kundens önskemål.

Gamla Trähus i Färila bygger nytt timmerhus

Bygga timmerhus

Vi har lång erfarenhet av nytimring och byggnation av nya timmerhus. Vi utgår från traditionella metoder och bygger hus som håller under många år.

timmerlagning är ett sätt att renovera timmerhus

Timmerlagning

När timmerhus drabbas av skador är det bra att åtgärda problemet så snart som möjligt. I många fall är det möjligt att laga timmer i stället för att byta ut hela stockar.

renovering av ett gammalt fönster

Fönsterrenovering

Vi har lång erfarenhet av fönsterbyten och är alltid noga med att bibehålla husets utseende. Vid behov kan vi med snickeri efterlikna gamla förlagor.

Restaurering av en gammal kyrka i Ovanåker

Restaurering

Vi har stor erfarenhet av restaurering och vet värdet i att bevara bevara gamla hus och antikviteter i sitt ursprungliga skick.

Finsnickeri i samband med restaurering av gammalt hus i Gävleborg

Specialsnickeri

Vi kan genom specialsnickeri utifrån traditionella metoder återskapa gamla förlagor och återskapa äldre byggnader både utvändigt och invändigt.