Timmer som används till timmerhus

Om oss

Gamla Trähus i Färila är ett väletablerat byggföretag som i flera generationer fokuserat på byggnadsvård och traditionellt hantverk. Har du några frågor om oss och våra tjänster är du välkommen att kontakta oss.

Byggföretag i Färila

Gamla Trähus startades 1980 av Roland Åkerman och drivs sedan 2000 av Daniel Åkerman. Företaget har genom väl utförda arbeten, tydlig kommunikation och servicekänsla, utvecklat verksamheten och arbetar i dag med återkommande kunder och via rekommendationer. Gamla Trähus i Färila AB utför totalentreprenad som mindre renoveringar.

Efter många år i byggbranschen har vi ett etablerat kontaktnät av andra seriösa hantverkare inom alla yrkesgrupper som vi samarbetar regelbundet med.

Vi är experter på timmer och traditionellt hantverk

Traditionellt hantverk

Gamla Trähus I Färila AB är ett väletablerat företag med inriktning på byggnadsvård och traditionellt hantverk. Vi tillverkar fönster och dörrar och andra snickerier med traditionella metoder efter gamla förlagor som kan underhållas och slitas i generationer. Vi är specialiserade på renovering och restaureringar av timmerbyggnader allt från lador till kyrkor och inför en renovering/restaurering så gör vi en byggnadsundersökning där antikvariska och historiska värden identifieras.

Traditionellt hantverk håller länge med rätt vård

Hantverk & byggnadsvård

Vi erbjuder ett antal hantverkartjänster inom byggnadsvård. Vi tar oss ann många olika typer av uppdrag, allt från nyproduktion till renoveringar.
Vi utför följande tjänster:

Restaurering
Renovering
Timmerlagning
Special snickerier
Fönsterrenovering

Ny timring
Byggnadsundersökning
Dendrokronologisk borrning
Konsultationer

Kvalitet & behörighet

Gamla Trähus i Färila AB innehar alla nödvändiga certifikat som krävs för respektive arbete som motorsågskort, ställning, skylift, fallskydd, heta arbeten, ID06, Bas P och Bas U.

Vi köper kvalitetsvirke från lokala sågar och timmer från skogsägare i Hälsingland som vi sågar själva för att få den kvalitet vi kräver. Företaget innehar erforderliga entreprenad- och trygghetsförsäkringar, god ekonomi samt F-skattsedel.

Gamla Trähus hantverkare innehar ID06 behörighet.
Gamla Trähus arbetar ihop med dina försäkringar.
Gamla Trähus innehar Byggnadsvårds företagens certifikat
Vi bygger timmerhus och renoverar gamla trähus.